На 25 Септември се оддржа првата Sportmaster картинг трка.

Адреналинско доживување во кое секоја секунда и секој милиметар беше важен.

Победата и пехарот се на Даме Јовановски од Градежниот институт на Македонија.

Резултати од трката:

1во место: Даме Јовановски – ГИМ – 38.380s
2ро место: Бојан Наковски – Јоhnson Matthey – 38.600s
3то место: Даниел Николовски – Kuehne+Nagel – 38.697s