Потребни состојки:

100гр овесни снегулки

30гр бадеми

30гр лешници

2 лажици лен

2 лажици семки од сончоглед

2 лажици мед

4 лажици кокосово масло

½ лажичка цимет

За декорација:

1 чаша боровинки и јагоди

2 лажици путер од кикирики

2 лажици грчки јогурт

1 лажица мед

Подготовка:

Во блендер ставете ги овесните снегулки, бадемите и лешници и изблендирајте ги но не премногу.

Потоа додадете ги сите други состојки за гранолата и измешајте. Ставете сè во плех, на хартија за печење и печете на 160 степени 20-25 минути (мешајте ја смесата на секои 5 минути).

Печената гранола оставете ја да се излади. Кога ќе се излади ставете ја во здела, ставете го путерот од кикирики и добро измешајте. На крајот ставете го овошјето и грчкиот јогурт и прелијте сè со една лажица мед.