50 причини зошто треба секојдневно да вежбаме.

1.Го подобрува расположението
2.Ја зајакнува самодовербата
3.Ги подобрува способностите за учење
4.Ја подобрува работата на мозокот
5.Го оддржува телото фит
6.Го зајакнува менталното здравје
7.Го зајакнува имунолошкиот систем
8.Го намалува стресот
9.Прави да се чуствуваме посреќни
10.Има позитивен ефект против стареењето
11.Го подобрува тенот и бојата на кожата
12.Го подобрува сонот
13.Помага при повреди и удари на телото
14.Ја подобрува функцијата на зглобовите
15.Ја зголемува силата на мускулите
16.Ја зајакнува меморијата
17.Помага при одвикнување од разни зависности
18.Ја зголемува продуктивноста
19.Го зголемува креативното размислување
20.Ја подобрува сликата на телото
21.Ја зголемува довербата
22.Помага да бидеме повеќе фокусирани
23.Ги подобрува навиките во исхраната
24.Го продолжува животниот век
25.Ги зајакнува коските
26.Го зајакнува срцето
27.Го подобрува држењето на телото
28.Ги спречува настинките
29.Го подобрува апетитот
30.Го регулира нивото на холестерол
31.Го намалува ризикот од одредени карциноми
32.Го намалува високиот крвен притисок
33.Го намалува ризикот од дијабетес
34.Се бори со деменцијата
35.Ги намалува болките во грбот
36.Го намалува ризикот од остеопороза
37.Го намалува чуството на депресија
38.Го спречува намалувањето на мускулната маса
39.Ја зголемува енергијата
40.Ја зголемува издржливоста
41.Ги зголемува спортските перформанси
42.Ја зголемува отпорноста на болки
43.Ја подобрува рамнотежата на телото
44.Го подобрува снабдувањето на клетките со кислород
45.Ја подобрува концентрацијата
46.Помага при самоконтрола
47.Го прави животот повозбудлив
48.Не прави посилни
49.Го намалува уморот
50.Го подобрува квалитетот на животот

Не чекајте, препуштете се на спорт!