Потребни состојки:

200гр бисквити/пишкоти без шеќер
120мл сварено кафе
250гр сирење рикота
300гр грчки јогурт
50гр какао во прав
5 лажици агаве сируп
1 лажичка екстракт од ванила
3 јајца
Подготовка:
Одделете ги жолчките од белките. Изматете ги белките додека не добиете цврста смеса.
Во друг сад измешајте ги жолчките со сирупот од агаве и екстрактот од ванила, а потоа додадете ја рикотата и грчкиот јогурт.
Во смесата со жолчки додадете ги изматените белки и нежно со шпатула измешајте ги, додека смесата не се соедини.
Натопете ги бисквитите во разладеното кафето и наредете ги во чинија за сервирање, па додадете слој од направениот крем, па повторно бисквити и слој крем.
Одозгора посипете какао во прав. Ставете го колачот во фрижидер да се излади, најмалку 1 час.