Често поставувани прашања


1. Што е Спортмастер?

Спортмастер е единствен систем кој Ви овозможува пристап до повеќе од 200 спортски објекти низ цело Скопје по цена на една членарина и сето тоа само со една картичка. Со Спортмастер картичката имате пристап до најдобрите теретани, базени, фитнес центри, студија за танц како и други физички активности прилагодени на Вас, а истовремено заштедувате пари и време.
Спортмастер картичката исто така Ви овозможува разни попусти на премиум услугите како масажи, велнес програми, а и многубројни попусти на додатни услуги како нутриционистички прегледи, купување на спортска опрема и суплементи, попусти во ресторани за здрава храна и слични придобивки кои ќе Ви го олеснат водењето здрав живот.

2. Кои се Спортмастер предности за една компанија?

Спортмастер картичката претставува одличен начин на инвестирање во своите вработени и прилика за зајакнување на лојалноста сппрема комапнијата. Преку спортотувањето се покачува физичката кондиција а со тоа и продуктивноста на вработените во Вашата компанија.

Бенефиции:

Зголемената продуктивност на вработените и здравиот начин на живеење индиректно влијае врз зголемување на работниот приход. Подобрата здраствена состојба на вработените ќе придонесе за помалце изостанувања од работа.?
Оптимално решение - понудите се формираат врз основа на потребите и можностите на компанијата.
Се зголемува атрактивноста на компанијата, а со тоа се привлекуваат нови вработувања.
Позитивна слика за компанијата. Бидете копманија која на различни начини, позитивно влијае на исполнување на професионалните и приватните потреби на вработените.

3. Кои се Спортмастер предности за моите вработени?

Наместо Вашите вработени да плаќаат повеќе месечни членарини за различни спортови ние Ви даваме можност со една картичка по цена од стандардна месечна членарина, тие да посетуваат различни спортови и активности, во време и место кои нив најмногу им одговара. Дополнителни предности на корисниците на Спортмастер картичките се големите попусти и промоции на премиум активностите и услугите како што се масажи, персонални тренинзи, спортска опрема и суплемени и слично.

4.Кои спортски објекти се достапни во мрежата на Спортмастер?

Ние работиме со најдобрите спортски објекти во Скопје, а наскоро и во цела Македонија. Нашиот тим работи напорно за да ги избере најдобрите и најквалитетните спортски сали, базени, фитнес центри, тениски терени и други спортски објекти. Целосната листа на спортски објекти со кои соработуваме можете да ја најдете на www.sportmaster.mk/locations

5. Како да се зачленам во Спортмастер програмата?

Спортмастер е револуционерна програма за сите вработени лица, што значи дека програмата не е достапна за невработени поединци. Ние работиме со сите компании, без разлика на нивната големина. Големи, средни и мали компании се наши партнери. Ако сте менаџер за човечки ресурси и размислувате како да ги мотивирате Вашите вработени, тогаш сте на вистинското место. Контактирајте не и дознајте повеќе за спортските придобивки. Ако сте вработени, а Вашиот работодавец сеуште не е наш партнер,можете да не препорачате на Вашиот менаџер за човечки ресурси. Ние ќе ги контактираме во најскор можен рок за сите детали како компанијата во која работите да стане наш партнер.

6. Каде можам да ја користам Спортмастер картичката?

Картичката можете да ја користите во сите спортски објекти со кои соработуваме. Ние нудиме различни активности, а Вие испробајте ги сите! Проверете ја целата листа на спортски објекти на страната www.sportmaster.mk/locations

7. Како функционира Спортмастер?

Веднаш штом ќе ја добиете Вашата Спортмастер картичка од Вашиот работодавец можете да почнете да користите некоја од спортските активности од нашата листа. Единствено што треба да направите, е да ја спакувате Вашата торба за вежбање, да изберете активност кој Ви се допаѓа и да одите во сала. На влезот ја покажувате Вашата Спортмастер картичка и почнувате со вежбање, пливање, играње.

7. Ја изгубив мојата Спортмастер картичка. Што треба да направам?

Во случај на губење или кражба на Вашата Спортмастер картичка потребно е веднаш да пријавите на [email protected] или на телефонскиот број 02/6091010, а ние во најкус можен рок ќе Ви изработиме нова персонализирана картичка.

ЗА ВРАБОТЕНИ

1. Колку често можам да ја користам Спортмастер картичката?

Спортмастер картичката можете да ја користите еднаш дневно, секој ден. Тоа значи дека месечно може да вежбате 30/31 ден, секој ден, различен спорт, на различна локација или пополнете го барањето за додавање нов спортски објект на: www.sportmaster.mk/partners.

2. Како да препорачам некој спортски објект да биде дел од Спортмастер?

Можете да не контактирате во секое време. Нашиот тим за развој на партнери ќе провери дали препорачаниот спортски објект ги исполнува нашите барања и стандарди или пополнете го барањето на: www.sportmaster.mk/employees. Доколку ги исполнува, ќе се потрудиме во најскор можен рок да станат наши партнери.

3. Мојата компанија не е Ваш клиент. Можам ли да Ве препорачам?

Секако. Доколку сакате да имате Спортмастер картичка, слободно можете да не препорачате на Вашиот менаџер за човечки ресурси или сопственик на Вашата компанија. Ние веднаш ќе ги исконтактираме и ќе им ги презентираме сите детали за Спортмастер програмата.

4. Можам ли да добијам картичка за член на моето семејство?

Ве молиме контактирајте не за да ја разгледаме таа можност.

5. Што треба да знам пред да отидам на некоја Спортмастер активност?

Треба само да ја земете Вашата персонализирана Спортмастер картичка и документ за идентификација заедно со многу енергија и спортски дух.

6. На колку часови можам да присуствувам со мојата Спортмастер картичка?

Спортмастер картичката Ви овозможува да посетите еден час на ден. Тоа значи дека секој ден можете да одите на различна активност. Денес вежбајте пилатес, утре одете на пливање, а за викенд играјте тенис со Вашите колеги. Ние нудиме повеќе од 30 различни спортски активности, на повеќе различни локации. Вие можете да ги пробате сите. Проверете ја страната “Локации” за да видите што нудат нашите партенри денес.

7. Кога започнува моето членство?

Спортмастер картичката можете да почнете да ја користите веднаш штом ја добиете од Вашиот работодавец.
Спакувајте си ја спортската опрема и право во сала!
Проверете го најблискиот спортски објект тука.

8. Дали е потребна предходна најава или резервација за посета на одредена активност?

За голем број од активностите кои се наоѓаат во нашата мрежа не е потребна предходна најава, но постојат и активности за кој е потребна предходна најава. За подетални информации одберете го посакуваниот спортски објекти, и во описот прочитајте дали е потребна предходна најава.

9. Дали сите активности се без доплата?

Повеќето активности од нашата мрежа се без доплата, но постојат премиум активности како што се масажи или персонални тренинзи за кој е потребна доплата. Во делот Локации можете да ја пронајдете посакуваната активност и да прочитате дали е потребна и колкава е доплатата.

ЗА КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

1. Која е цената на Спортмастер картичката?

Цената зависи од многу фактори. Најзначајни се бројот на луѓе кои се пријавиле за Спортмастер програмата и начинот на финансирање. За повеќе детали околу цените контактирајте не веднаш. Нашиот тим ќе Ви ги објасни детално сите информации и ќе Ви одговори на сите Ваши прашања.

2. Кој се бенефициите за мене како сопственик на една компанија?

Здравите вработени значат подобри вработени. Истражувањата покажуваат дека спортот им помага на луѓето да бидат попродуктивни и повеќе мотивирани во работата, а исто така ја намалува стапката на болести, што значи помалку отсуства и боледувања во Вашата компанија. Спортмастер програмата ќе Ви помогне да изградите здрав и мотивиран тим.

3. Што се “спортски денови”?

Сите знаеме колку здравиот начин на живот е важен. Ако сакате Вашите вработени да бидат здрави и во добра форма, тогаш ние ќе Ви помогнеме. Контактирајте не, и ние ќе организираме “спортски ден” во Вашата компанија. Вашите вработени ќе добијат детални информации за Спортмастер програмата, ќе слушнат интересни факти за спортот и здравиот начин на живот и ќе го засакаат спортот.

4. Како се финансира Спортмастер програмата?

Најчести начини на финансирање се:

5. Што добива мојот вработен со Спортмастер картичката?

Со Спортмастер картичката им овозможувате на Вашите вработени да изберат спортски активности какви што сакаат, да си направат месечна комбинација на посети, на различни локации и во време кое нив најмногу им одговара.

За партнери

1. Кои се условите да станеме дел од Вашата Партнерска мрежа?

Постојат повеќе услови, но еден од најважните е Вашата професионалност и квалитетот на услугите кои ги нудите во Вашиот спортски објект. За подетални информации и услови како да станете наш партнер, контактирајте не ТУКА.

2. Дали е потребно да склучиме договор со Спортмастер?

Да. Потребен е потпишан Договор од двете страни. Секако нашата цел е да се фокусираме на работата а не на документи и хартија, но професионалноста е една од нашите карактеристики.

3. Кои се условите за плаќање?

Сите услови за користење и услови за плаќање ќе можете да ги прочитате во Договорот кој ќе Ви го дадеме на разгледување.