ДА СОЗДАДЕМЕ ЗДРАВИ НАВИКИ! КАКО?
ДА ЗАПОЧНЕМЕ СО ТРЧАЊЕ!ПРИЈАВИ РЕЗУЛТАТ Купи Sportmaster

Добродојде на нашиот маратон !

ИСТРЧАЈ ЈА НАШАТА УРБАНА ПАТЕКА

ПРИЈАВИ ГО ТВОЈОТ РЕЗУЛТАТ

СЕКОЈ УЧЕСНИК ДОБИВА НАГРАДА

maraton
УРБАНА ПАТЕКА

1.Канцеларии на Град Скопје
2.Зоолошка
3.Стадион АРМ
4.Патека на Кеј
5.Пешачки мост кај Жабарот
6.Скопско Kaле
7.МНТ и Камени мост
8.Парк Домибни Пајко
9.Национална Опера и Балет
10.Мост Слобода
11.Жена парк
12.Градски плоштад
13.Арапска куќа
14.Скали кај Стара пошта
15.Патека на Кеј позади Влада
16.Парк на Франкофонија
17.Eзерце во Градски парк
18.Канцеларии на Град Скопје

ПРЕВЗЕМИ МАПА

ТВОИТЕ ПРАШАЊА, ОДГОВОРЕНИ!

Колку е долга патеката?

Патеката е долга 5.8 километри. Изготвивме патека за трчање во централното градско подрачје која што ќе поминува до значајни скопски знаменитости, а притоа нема да пресекува улици.

Каде и како да го пријавам мојот резултат?

На Вашиот паметен телефон симнете апликација за трчање (наш предлог е Strava), истрчајте ја патеката, направете screenshot од мапата на движење и резултатот, и пополнете ја формата подолу.

Дали ќе бидеме наградени ако ја истрчаме патеката?

Да, сите учесници кои што ќе пријават резултат на www.sportmaster.mk/maraton добиваат награди . Најбрзите тројца добиваат Sportmaster Premium месечен пакет.

Често поставувани прашања

НАГРАДИ ЗА СИТЕ УЧЕСНИЦИ

Првите три најдобри времиња добиваат Sportmaster Premium месечен пакет.
Сите останати добиваат спортска опрема, книги, влезници и многу други награди по случаен избор.

Симни некоја апликација за трчање на твојот мобилен телефон. Наш предлог е: Strava.

Вклучи ја апликацијата за трчање и истрчај ја патеката, имаме поставено и патокази за полесна ориентација.

Направи Screenshot од мапата и остварениот резултат и внеси во формата подолу заедно со твоите податоци.